---28/11/2016---

28-11-2016

- Vandaag dag drie van de inleefweek: voorlopig vind ik tussendoortjes (chocolade, koekjes enz want dat is duur) laten al enorm moeilijk ; en dan dat gereken ...

- geen internet hebben is niet makkelijk, maar het geeft ook ergens rust en belet me om elk uur te kijken "of ik geen bericht heb" Ik heb zaterdag beslist om mee te gaan met de vrienden maar hen te zeggen dat ik geen 12 euro kan uitgeven, dat ik zelf mijn drankjes betaal. Ook gezorgd dat mijn vriendin bij mij kwam ipv dat ik zelf moest rijden. Gisteren vrijwilligerswerk gedaan, koffie en snoepjes. Ik eet maar 2 keer per dag : 's ochtends havermoutpap of brood en dan rond 15 u, soep, brood, rijst, eenvoudig... De tip van vandaag : eten in de Colruyt was ik al van plan naar het einde van de week ;-) Ik merk dat ik wel "geluk" heb, iedereen wil bijspringen, ik hou de boot af omdat ik weet dat dat bij mensen in armoede vaak niet zo is, maar het geeft mij wel rust en ik ben dankbaar om zo een mensen te kennen.

De gemeente "Lede" verdient een pluim voor zijn maandelijks tijdschrift, ik heb de nummers van 2016 door genomen. Er is veel aandacht voor de Uit-pas. Ik noem hier enkele toffe ideetjes

- "Koop een kip" - superidee en heel goede prijs 3 €
-"gratis vuilzakken bij bepaalde ziektes"
- "pimp de boterhammen en de brooddoos"
- bevraging voor volkstuintjes in Lede
- aanbod vorming verhelpt schuldenlast bij jongeren
Tip 1 : bv. naast het logo van de UIT-pas een logo gebruiken bij de gratis activiteiten (ik hou van gratis lezingen etc...)
Tip 2 : paassportkampen, jullie vermelden de prijs voor Ledenaar en dan bij sociaal tarief - 50 % (makkelijker ook hier een prijs zetten)
Tip 3 : gebruik nog meer het "Vlieg" logo
Tip 4 : Programma boekje De Volkskring, ik zie enkel de basisprijs en de prijs voor (-26/65+). Enkel bij de praktische info zie je een verwijzing naar de UITPAS aan kansentarief. Ik weet op dat moment niet wat deze tickets kosten aan een verminderd tarief
Voor "Luistervinken" zie ik enkel een algemene reductie bij een abonnement voor de 4 lezingen. Kan dit opgenomen worden in de Uit-pas werking?


Elke dag probeer ik een negatieve ervaring; een positieve ervaring een dilemma en de maaltijd te delen. Soms met wat vertraging.

Zaterdag.

Positief: Voor het eerst de kringloopwinkel van Lede binnengestapt. Wat veel keus! En goed verzorgd uitgestald. Een goede tip voor een kadootje zoals leuke kerstspulletjes.

Negatief. Met een gezin instappen in de week is moeilijker dan alleen. Als ik wil bezuinigen komt manlief met die unieke aanbieding en stapel boodschappen thuis. Het vraagt veel overleg om op 1 lijn te blijven/staan.

Dilemma: In de enveloppe zat een dilemma. Ga je mee en geef je 12 euro uit? Dat dilemma was er werkelijk toen zoonlief zei: Mama, even los van je project... gaan we naar Mc Donalds? Ik betaal! Ik beken; ik ben daar geweest want ik kan zo slecht nee zeggen.

Maaltijd; Stamppot (stoemp dus) worteltjes met wat kalfsgehakt: Lekker.


-  Probeer toch je maaltijden te variëren , één week ok, maar als je dag in dag uit zo eet ga je toch zin krijgen in iets anders. Uit ervaring valt het "bijspringen" na een tijdje weg, door het Letsen probeer ik gratis dingen terug te doen, zoals een week op een hond gaan passen als iemand op vakantie is, of een mand strijken (zonder dat je begint zwart te werken, het is niet de bedoeling dat er PWA cheques verdwijnen)